Fotograf Jonas Wahlin i Stockholm - Tel 0736520656
Fotograf Jonas Wahlin i Stockholm - Tel 0736520656 Fotograf Jonas Wahlin i Stockholm - Tel 0736520656 Fotograf Jonas Wahlin i Stockholm - Tel 0736520656 Fotograf Jonas Wahlin i Stockholm - Tel 0736520656 Fotograf Jonas Wahlin i Stockholm - Tel 0736520656 Fotograf Jonas Wahlin i Stockholm - Tel 0736520656
Bild på Bröllopsfotograf Jonas Wahlin i Stockholm
Bild på Bröllopsfotograf Jonas Wahlin i Stockholm


Bröllopsfotograf Jonas Wahlin

Fotograf Jonas Wahlin i Stockholm - Tel 0736520656

Om Jonas Wahlin

Jonas Wahlin har jobbat som yrkesfotograf sen 2009, och fotograferat ca 60 st Bröllop. Han jobbar främst i och runt Stockholm, men kan resa längre, även utomlands. Jonas stil är mycket känslor och att fånga ögonblick, han gillar leenden och att göra människor glada med hans bilder. Han tycker att det viktigaste är att bilder talar, att de säger något till betraktaren. Att alltid hitta det bästa i varje situation och att göra kunden mer än nöjd är hans motto. Jonas jobbar främst med längre bröllopsfotograferingar där han kan berätta en historia med bilder från hela dagen.


Q & A


Q: Hur anlitar vi dig?
A: Lättast är att maila mig er förfrågan för att kontrollera att jag fortfarande är tillgänglig ert datum. Sen bokar vi in ett möte i Stockholm där vi lär känna varandra lite och går igenom planeringen för dagen, lättast är att ses på ett café. Jag tar med exempelalbum och svarar gladeligen på era frågor.

Q: Skriver vi avtal?
A: För båda parters säkerhet så skriver vi avtal där det vi kommit överens om står med.

Q: Vilken kamerautrustning har du?
A: Jag jobbar med Nikon utrustning och använder främst Nikon d800 samt Nikon d700 med Nikkor 24-70mm, Nikkor 70-200mm samt Nikkor 60mm Macro, för närbilder på ringar. Portabel blixt Nikon sb-900 speedlight. Bilderna blir högupplösta och passar bra till stora utskrifter.

Q: Hur länge har du fotograferat?
A: Jag har fotograferat yrkesmässigt sen 2009 och gjort cirka 60 bröllop. Förutom bröllop har jag fotograferat mycket event och familjeporträtt, både utomhus och i studio.

Q: Vad är din fotostil?
A: Min fotostil är att fånga ögonblick, och att fånga känslorna på bild. Jag gillar att både jobba i nära kompositioner med ansikten och leenden, samt längre i från där man får med mer av miljön. Jag är aldrig stilla utan rör mig hela tiden för att hitta variation och spännande vinklar.

Q: När passar det att ta porträttbilder under dagen?
A: Porträttbilder tas lättast efter vigseln på eftermiddagen, då solen står lite lägre under sommartid. Ett tips är att också ta och gå ifrån middagen 5-10 minuter och ta fantastiska solnedgångs porträtt.

Q: Vad gör vi om det regnar?
A: Att man får lite olika väder i Sverige är vanligt, men aldrig något problem! Snyggt är att ha vitt eller genomskinligt paraply med för säkerhetsskull. När man tar porträttbilderna kan man förutom att använda paraply stå under träd eller tak, vara inomhus eller passa på när det är uppehåll.

Q: Vilka moment är bra att få med på bild under vår dag?
A: Det är personligt vilka moment som är viktigast under dagen, men man måste nästan ha med vigsel och porträtten (bilderna på er två). Bäst är att ha en heldag då man får som en liten historia med bilderna. Se lista nedan för fotomoment under bröllopsdagen.

Q: Fotar du även borgerlig vigsel?
A: Jag fotar både vigsel i kyrkan och borgerlig vigsel.

Q: Hur får vi bilderna?
A: Jag levererar bilder digitalt högupplöst, via brev eller nedladdningslänk efter att kund valt bilder från webbgalleri.

Q: Vad är Love-Story?
A: Love-Story är en pre-wedding fotografering med bara er två som görs 2-3 månader i förväg innan bröllopet. Ni får en liten hardcover fotobok 21x21 cm som ni har med er på Bröllopet och som era gäster kan skriva lyckönskningar i under kvällen.

Q: Hur är du klädd på Bröllopet och behöver vi ge dig mat?
A: Ni behöver inte ge mig mat men om ni vill kan ni det, jag äter då på annan plats och när det passar och inte tar tid från viktiga fotomoment. Annars har jag med egen mat. På bröllopet är jag diskret svartklädd.

Q: Berätta om dina mini-album?
A: Mini-albument är små album 24 sidor 12x12 cm softcover som fungerar som tackkort till familjen. De är jättesöta!

Q: Vad fotar du annars?
A: Jag fotar mäklarfoto, event och porträtt. Men Bröllop är roligast! Jag gillar också att fota på resor.

Q: Varför är Bröllop roliga att fotografera?
A: Bröllop är alltid roliga, främst för att det är så bra stämning. Alla är glada och har gjort sig fina. Dessutom så kan man jobba mer konstnärligt och försöka få till riktigt speciella bilder.Fotomoment under dagen (Beräknad tidsåtgång)

Förberedelser (3h)
Bröllopsklänningen och detaljer
Smink och hårfix
Tärnorna gör sig klara
Han för sig klar
First look

Vigsel (1h)
Gästerna ankommer
Vigseln
Riskastning
Kramar
Gruppbild och familjebild

Porträtt (1h)
Porträtt on location
Detaljbild ringar
Bukett
Bara på henne
Bara på honom

Mingel (1h)
Ankomst till festlokal
Skål
Mingel
Bordsdukningen

Middag (4h)
Skål
Mat
Tal och upptåg
Solnedgång porträtt

Fest (2h+)
Skära tårtan
Första dansen
Fest